www.kallithea24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονόμου: «Eχουμε στοιχεία για το άτομο πoυ παρακίνησε τους οπαδούς στου Ρέντη και τον αναζητούμε»

Giannis Oikonomou
Κοινοποίηση

Νέες συλλήψεις αναμένονται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, όπως προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για την πορεία των ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που προμήθευσε στον 18χρονο και στους υπολοίπους τα «όπλα» με τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα βόλει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη, μίλησε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε.

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να επισκεφθούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στην οποία παρέδωσαν κατάλογο με περίπου 200 πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας τα προηγούμενα χρόνια.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητηθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης η ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνο βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Μάλιστα, φαίνεται να έχουν προσκομιστεί στοιχεία που αφορούν στη δράση πολλών προσώπων που εκτείνεται σε βάθος χρόνου. «Υπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως, διευκρινίστηκε η λίστα των σκληρών χούλιγκαν δημιουργήθηκε έπειτα από μελέτη και εμπλοκή των συγκεκριμένων ονομάτων σε τέτοιου τύπου υποθέσεις διαχρονικά, καθιστώντας τα πρόσωπα αυτά «υψηλού κινδύνου» σε ό,τι αφορά την οπαδική βία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές.

Πήγη:newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκαινιάστηκε το νέο δημοτικό γυμναστήριο του Δήμου Καλλιθέας

diktio diktio

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καλλιθέας – θα παραμείνει κλειστό από ώρα 2 μ.μ. την Παρασκευή 21/6

diktio diktio

ΕΝΦΙΑ: Οι προϋποθέσεις για την έκπτωση 10% στα ασφαλισμένα ακίνητα

diktio diktio