www.kallithea24.gr
ΚΑΛΛΙΘΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναντήσεις για τα κτιριακά προβλήματα με απερχόμενη & νέα διοίκηση στο Δήμο Καλλιθέας – Ερωτηματικά για το τι θα γίνει

Img 8317 1024x576 (1)
Κοινοποίηση

Συναντήσεις τόσο με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή (Αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Κυριακόπουλο, προέδρους Σχολικών Επιτροπών Γ. Κουτσογιάννης και Δ. Ερμίδη) όσο και με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κώστα Ασκούνη και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Γιάννη Εμιρζά και Έλενα Αυγερινού είχε το Δ..Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης σκοπός των συναντήσεων ήταν η αντιμετώπιση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία στο Δήμο Καλλιθέας.

Ωστόσο, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης οι συναντήσεις που είχαν δεν έφεραν και το απαιτούμενο αποτέλεσμα τόσο με την απερχόμενη διοίκηση όσο και με την επερχόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Γονέων είχε από καιρό καταθέσει εγγράφως το σύνολο των προβλημάτων όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο από τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων όσο και από τους Συλλόγους Γονέων προς τη Δημοτική Αρχή τις Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, οι απαντήσεις που πήραν από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Κυριακόπουλο δημιούργησαν έντονη ανησυχία στους Γονείς που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους «…τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την εργολαβία είναι σταγόνα στον ωκεανό…».

Για το ίδιο θέμα το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων συναντήθηκε και με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη και τους επανεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Εμιρζά και Έλενα Αυγερινού όπου ενώ οι γονείς έθεσαν το πολλαπλό θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων η συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «… επικεντρώθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων…». 

Για να καταλήξουν στην ανακοίνωση τους επισημαίνοντας ότι «…Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή να μην αγνοήσει τα σχολεία μας, και να λάβει υπόψιν την κραυγή αγωνίας των γονιών της Καλλιθέας…».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας  με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια βίου Μάθησης, κο  Γιώργο Κυριακόπουλο και τους προέδρους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας επιτροπής κ.κ Κουτσογιάννη Γιώργο και Ερμίδη Δημήτρη στις 31/10/2023,  καταθέσαμε λίστα με τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου μας που είναι εγγράφως κατατεθειμένα στην Ένωση Γονέων την φετινή σχολική χρονιά από τους συλλόγους και τις διευθύνσεις των σχολείων της πόλης μας.

Ο κος Κυριακόπουλος μας κοινοποίησε πίνακα με τα σχολεία που θα συμπεριληφθούν στην εργολαβία που εγκρίθηκε το 2022 και άρχισε να υλοποιείται τις τελευταίες ημέρες. Στην κατάσταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται  βέβαια τα κτιριακά προβλήματα που έχουν προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια.  

Εκφράσαμε τις σοβαρές  ανησυχίες μας σχετικά με την λίστα των κτιριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων και τονίσαμε την ανάγκη για άμεση δράση ώστε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι, τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την εργολαβία είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δυστυχώς τα σχολεία του δήμου μας είναι παλιά και εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.      

Τη Δευτέρα 13/11/2023 είχαμε συνάντηση με τον νεοεκλεγή Δήμαρχο, κο  Κώστα Ασκούνη στην οποία παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Έλενα Αυγερινού και Γιάννης Εμιρζάς. Παρουσιάσαμε τη λίστα με τα κτιριακά προβλήματα και συζητήσαμε την αναγκαιότητα  της επίλυσης αυτών των ζητημάτων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων. Ο κος Ασκούνης δεσμεύτηκε για την προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων και τη διασφάλιση της ευημερίας των μαθητών μας. Στο τέλος της συνάντησης παραδώσαμε φάκελο με τις κτιριακές ελλείψεις στον νέο Δήμαρχο.

Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή να μην αγνοήσει τα σχολεία μας, και να λάβει υπόψιν την κραυγή αγωνίας των γονιών της Καλλιθέας.   

Ως γονείς και κηδεμόνες, η συμμετοχή και η υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων/δικαιωμάτων των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για τυχόν εξελίξεις και πρόοδο που σημειώνεται στην αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ντάνι Άλβες: Την Πέμπτη (22/2) η απόφαση για την πολύκροτη δίκη

diktio diktio

Κ. Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπη η πρωτοβουλία της Σιλιάνοφσκα – Δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα

diktio diktio

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

diktio diktio