www.kallithea24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΑΛΛΙΘΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε Καλλιθέα, Άλιμο & Π. Φάληρο

ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Κοινοποίηση

Υπεγράφη την Δευτέρα 22/4/2024 στην Περιφέρεια Αττικής η εκχώρηση 25,2 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ προς τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αθήνας (ΣΥ.Δ.Ν.Α.), τα οποία θα διατεθούν για την υλοποίηση πάνω από 30 έργων και δράσεων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου, και Παλαιού Φαλήρου.

Οι πόροι διατίθενται με απόφαση εκχώρησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά προς την Χωρική Αρχή του ΣΥ.Δ.Ν.Α., στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Αττική 2021-2027».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι μετά την Αθήνα και τον Πειραιά, οι Δήμοι που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα «Αττική» λαμβάνουν συνολικά πάνω από 184 εκατομμύρια ευρώ για σημαντικά έργα υποδομής. Τώρα, ο ΣΥΔΝΑ έχει τη σειρά του. Στο επίκεντρο είναι η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τουρισμού και πολιτισμού για τους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου – τρεις Δήμους με έντονα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με βελτίωση των βασικών υποδομών που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, στήριξη της νέας γενιάς και του κοινωνικού κράτους. Έχουν προγραμματιστεί επίσης η δημιουργία Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και η αναβάθμιση ενεργειακών κτιρίων, καθώς και η προώθηση “πράσινων” διαδρομών και έργων που υποστηρίζουν την τοπική απασχόληση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης δήλωσε: «Θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας, σε απαραίτητα έργα για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών μας», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Χαρδαλιά υπογράμμισε: «Είμαι βέβαιος, ότι θα έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, αλλά και τη δική σας προσωπικά, γιατί είστε άνθρωπος που προέρχεσαι από τα σπλάχνα της Αυτοδιοίκησης».

Ειδικότερα, από τα 25,3 εκατομμύρια ευρώ:

→ 8,59 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας (ενίσχυση έρευνας και της καινοτομίας, αξιοποίηση των οφελών της ψηφιοποίησης, ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.ά.).

→ 9,86 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσουν την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής (όπως είναι οι βιοκλιματικές αναβαθμίσεις σε επιλεγμένα δημοτικά κτήρια, η δημιουργία έξυπνων εφαρμογών ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης σε χώρους πρασίνου, η κατασκευή έργων διευθέτησης ομβρίων υδάτων και η ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, κ.ά.).

→ 6,55 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθούν για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής μέσα από την ενίσχυση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχειας και αποκλεισμού (βελτίωση της διαβίωσης των ΑμεΑ, πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους, ενίσχυση κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στην αγορά εργασίας, κοινωνική ένταξη των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, κ.ά.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

”Η Καλλιθέα Αλλάζει”: Μαζί μας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας η Ανθούλα Βασιλακάκου!

diktio diktio

Λ. Αυγενάκης: Αντίπαλος του κ. Ανδρουλάκη δεν είναι ο κ. Κασσελάκης αλλά η λογική, ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια

diktio diktio

Η Περιφέρεια Αττικής πρωταθλήτρια στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ

diktio diktio